karolinas recepttips

Citron och honungsmarinad till kyckling

Posted on: september 11, 2006

Ingredienser:

Olja
Färdigpressad citron på flaska
Färsk citron
Flytande honung

Tillredning:

Häll upp lagom med olja i en skål, mängden olja anpassas efter den mängd du ska marinera.I oljan tillsätter du sen den färdigpressade citronsaften, blanda sedan i lagom mängd honung och smaka av. Vill du tillsätta mer av någon ingrediens gör du förslagsvis detta. Skiva den färska citronen och använd den när du ska lägga kycklingen i marinaden.

Jag brukar marinera i platspåsar, lägg då i kyckligen i plastpåsen häll i marinaden och peta ner den skivade citronen i påsen. Är det flera filéer i samma påse lägger du citronskivorna mellan dem.

1 Response to "Citron och honungsmarinad till kyckling"

Marinaden funkar finfint att använda till annat som ska marineras också, exempelvis fisk och olika sorters kött.

Lämna en kommentar

Antal besökare

  • 5 444 st